Musikquiz med Passalen Digital: På resa

Instruktioner

Hej! Vad kul att du vill öra musikquiz med Passalen Digital 🙂 Tryck på play-knappen här bredvid för att starta musiken och läs frågorna som står här nedanför, klicka i det svar du tror på.
Varje fråga hör till en ny låt, glöm inte att du kan pausa musiken om du vill ha mer betänketid. Om du vill kunna styra musiken själv, t.ex. byta till nästa låt, så kan du klicka på knappen ”Öppna med Spotify” så öppnas listan i ett nytt fönster eller i Spotify-appen.
När du svarat på alla frågor klickar du på knappen ”Skicka”, då rättas quizet!
Lycka till!

Nu kör vi!

I den här låten blandar de svenska med ett annat språk när de sjunger om olika maträtter. Vilket?

I den här låten sjunger de bland annat om skidorterna Hemsedal och Trysil. Vilket land ligger de platserna i? En ledtråd är att lyssna på språket de sjunger på.

Var ligger Picadilly Circus som Pernilla Wahlgren sjunger om i låten?

Nu tar vi oss ut på en lååång resa, nämligen till rymden. I den här låten sjunger Ted Gärdestad om hur han vill ha en egen måne. Hur många astronauter är det som rest till, och besökt, månen?

Vad brukar artisten Elvis kallas för?

Vad är Alabama som de sjunger om i låten?

Vad heter dansen som ofta förknippas med den här typen av musik, karnevaler och landet Brasilien? Dansarna har ofta stora kronor av fjädrar på sig i färgglada färger och massor av glitter.

I den här låten sjunger Christer Sjögren om hur han älskar världsdelen Europa. I Europa finns det 49 länder men det talas betydligt fler språk. Hur många språk talas i Europa?

Vad hittar du INTE i staden New York?

Ifrån vilket land kommer artisten Markoolio?

Håkan Hellström är ett fan till ett grön-svart fotbollslag från Göteborg, vilket?

Från vilket land kommer tacos?

Det finns många olika sätt att resa på men vad kallas det för när man reser långt med bilen?

Den här låten handlar om att annat sätt att resa, nämligen om att cykla. Vad hette sångaren i det världsberömda bandet Queen som sjunger den här låten?

På vilken plats är det kallast?

Spellista

Lämna en kommentar