Musikquiz med Passalen digital: Mixat quiz

Instruktioner

Hej! Vad kul att du vill öra musikquiz med Passalen Digital 🙂 Tryck på play-knappen här bredvid för att starta musiken och läs frågorna som står här nedanför, klicka i det svar du tror på.
Varje fråga hör till en ny låt, glöm inte att du kan pausa musiken om du vill ha mer betänketid. Om du vill kunna styra musiken själv, t.ex. byta till nästa låt, så kan du klicka på knappen ”Öppna med Spotify” så öppnas listan i ett nytt fönster eller i Spotify-appen.
När du svarat på alla frågor klickar du på knappen ”Skicka”, då rättas quizet!
Lycka till!

Nu kör vi!

Benjamin Ingrosso släppte musik även som liten. Vad heter låten som han ställde upp med i Lilla Melodifestivalen? Ledtråd: Han sjunger om hur han ska åka och hälsa på någon i Italien.

Hur gammal var Darin när han ställde upp i Idol?

Den här låten är med i introt till tv-programmet ”Så mycket bättre” – vad går programmet ut på?

Ifrån den här musikgruppen, Destinys Child, kommer en väldigt framgångsrik artist som nu släpper musik själv. Hon har släppt låtar som ”Halo”, ”Crazy in love”, ”Formation”, ”Run the world (girls) och massor av andra hits. Vad heter artisten?

Vem var inte en av medlemmarna i Spice Girls?

Vad kallas musikgrupper som NSYNC, Backstreet Boys, One Direction och liknande med unga killar som artister?

Vad heter den världsberömda artisten som hade ett band med sina bröder när de var yngre? En ledtråd är att han kallas för ”the king of pop” alltså kungen av popmusik.

Vad heter den välkända serien som den här låten är intro till? Den handlar om ett kompisgäng som bor i New York och kallas för ”Friends” på engelska.

Var utspelar sig filmen ”Mamma Mia”?

Vad heter Avicii egentligen?

Från vilken film kommer den här låten?

Var ska de bada?

Varifrån kommer Hasse Andersson som sjunger? En ledtråd är att lyssna efter hans dialekt… som nästan påminner om danska.

De här två tvillingbröderna har gjort succé. Var kommer Marcus och Martinus ifrån?

Vad heter medlemmarna i Dolly Style?

Spellista

Lämna en kommentar