Musikquiz med Passalen digital: Mello-tema

Instruktioner

Hej! Vad kul att du vill öra musikquiz med Passalen Digital 🙂 Tryck på play-knappen här bredvid för att starta musiken och läs frågorna som står här nedanför, klicka i det svar du tror på.
Varje fråga hör till en ny låt, glöm inte att du kan pausa musiken om du vill ha mer betänketid. Om du vill kunna styra musiken själv, t.ex. byta till nästa låt, så kan du klicka på knappen ”Öppna med Spotify” så öppnas listan i ett nytt fönster eller i Spotify-appen.
När du svarat på alla frågor klickar du på knappen ”Skicka”, då rättas quizet!
Lycka till!

Nu kör vi!

Vad heter kören som sjunger med John Lundvik i refrängerna? De har ställt upp i Melodifestivalen själva efter sin debut tillsammans med John Lundvik.

Vilket land tävlade Helena Paparizou för i Eurovision Song Contest med den här låten?

Vilket instrument spelar Alexander Rybak i sin låt ”Fairytale” som han vann Eurovision Song Contest med?

Hur många gånger har Alcazar tävlat i Melodifestivalen? (I alla olika sammansättningar)

Artisterna som sjöng den här låten, ”Kom och ta mig (långt härifrån)”, var klädda som ett speciellt yrke när de uppträdde, vilket?

Vilket år vann Lena Philipsson Melodifestivalen med sin låt ” Det gör ont”?

När Carola uppträdde med den här låten, ”Fångad av en stormvind”, hade hon något speciellt på scen för att göra framträdandet extra snyggt, vad för nåt?

Vilken plats hamnade Benjamin Ingrosso, och låten ”Dance You Off”, på i Eurovision Song Contest?

Artisten Sanna Nielsen, som tävlat i Melodifestivalen flera gånger, bland annat med låten ”Undo”, gör nu något annat – vadå?

Robin Stjernberg, som vann Melodifestivalen år 2013 med låten ”You”, har tidigare varit med ett annat tv-program om musik där han slutade på andraplats. Vilket?

Frans vann Melodifestivalen år 2016 med låten ”If I were sorry”, men han har också gjort en annan välkänd låt när han var yngre som handlar om fotboll – vilken låt?

Molly Sandén har ställde upp i Melodifestivalen första gången 2009 med låten ”Så vill stjärnorna”, men innan dess tävlade hon i Lilla Melodifestivalen och vann med en låt om kärlek. Vad heter låten?

I slutet av uppträdandet med låten ”Manboy” gör Eric Saade något speciellt på scenen. Vadå?

Samir och Viktor har tävlat flera gånger i Melodifestivalen, bland annat med låten ”Groupie”, men vad är en groupie som de sjunger om?

Netta från Israel vann Eurovision Song Contest år 2018 med låten ”Toy”. På grund av de speciella ljuden som Netta gör i låten kallas den ibland för ett annat namn – vilket?

Spellista

Lämna en kommentar